Blog

Eros (dragoste pasionala) sau Agape (relatie stabila si devotata)?

Eros: dragostea este un dor mistuitor, disperat dupa persoana iubita, care este perceputa ca fiind diferita, misterioasa si ambigua. Sunt asociate sentimente ca: entuziasmul, extazul, drama, teama, tensiunea, misterul si dorul.

citește mai mult

Travaliul de separare

Separarea este o sursa de suferinta, intrucat implica recunoasterea distantei, a pierderii si a absentei obiectului. Angoasa primara de pierdere a iubirii si de a fi abandonat este prezenta in procesul separarii si poate pune, uneori in pericol narcisismul subiectului.

citește mai mult

Abuzul sau maltratarea copilului

Este o manifestare a violentei, profitandu-se de diferenta de forta (fizica, psihica, economica) dintre adult si copil, provocand intentionat afectarea fizica/psihica a acestuia si ale caror consecinte sunt daune actuale sau potentiale aduse sanatatii copilului, supravietuirii, dezvoltarii sau demnitatii lui, in contextul unei relatii de raspundere, incredere sau putere.

citește mai mult

Intarziere in dezvoltare si dizabilitati

Sunt copii care au un traseu de dezvoltare atipic intr-un anumit moment din viata lor, cand necesita sprijin atat din partea parintilor cat si din partea specialistilor, fiind necesar un tratament medical si psihologic adecvat problemei copilului.

citește mai mult